Blog Business Goed Geregeld

Tips leven volgens je eigen waarden

door | mrt 26, 2023

Leven volgens je eigen waarden: tips van een ervaren persoon

Anderen om me heen zien en zeggen dat ik mijn Big Five for Life leef en dat doet me goed. Ik hoor regelmatig dingen als: “Wow, jij leeft echt je Big Five for Life!” of “Wat straal jij een fijne en positieve energie uit”. En dat is geen wonder, want ik sta elke dag op met een gevoel van voldoening en geluk. Ik leef mijn leven volgens mijn eigen waarden en prioriteiten, ik heb mijn passies gevolgd en mijn angsten overwonnen.

Natuurlijk gaat niet alles altijd van een leien dakje en heb ik ook uitdagingen, maar ik heb ontdekt dat juist die momenten me sterker maken en me helpen groeien.

Graag deel ik vijf persoonlijke tips om je op weg te helpen.

Ontdek wat echt belangrijk voor je is

Om te beginnen met het bepalen van jouw Big Five for Life (jouw 5 levensdoelen), is het belangrijk om te weten wat voor jou echt belangrijk is. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het kan soms lastig zijn om precies te weten wat je wilt. Om hierachter te komen, is het belangrijk om tijd te nemen voor zelfreflectie. Vraag jezelf af wat je gelukkig maakt, waar je energie van krijgt en wat je voldoening geeft. Het kan ook helpen om terug te kijken op momenten in je leven waarop je je echt gelukkig en voldaan voelde, en te proberen te achterhalen waarom dat zo was. Het gaat hierbij niet om materiële bezittingen, maar om de vijf belangrijkste dingen die je in je leven wilt doen of bereiken.

Maak je doelen specifiek en meetbaar

Wanneer je jouw Big Five for Life hebt bepaald, is het belangrijk om je doelen specifiek en meetbaar te maken. Dit betekent dat je jouw doelen moet opdelen in kleine stappen, en ervoor moet zorgen dat je de voortgang regelmatig meet en bijhoudt. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en je doelen daadwerkelijk te bereiken.

Creëer een actieplan

Als je eenmaal weet wat je wilt bereiken, is het tijd om een actieplan te maken. En nee, “hopen op een wonder” is geen geldig actieplan. Maak een lijst van alle acties die je moet ondernemen om je doelen te bereiken, en zorg ervoor dat je deze acties prioriteit geeft in je dagelijkse leven. Maak hierbij gebruik van de SMART-methode: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

Houd je focus

Het behouden van focus kan een van de grootste uitdagingen zijn bij het nastreven van jouw Big Five for Life. Om jouw focus te behouden, is het belangrijk om jezelf regelmatig te herinneren aan jouw doelen en waarom ze zo belangrijk voor je zijn. Het kan helpen om een visuele weergave van jouw doelen te maken, zoals een vision board, en deze op een prominente plek te plaatsen waar je het regelmatig kunt zien. Op deze manier blijf je gemotiveerd en geconcentreerd op het bereiken van jouw doelen.

Doe het niet alleen

“Soms kan het een uitdaging zijn om jouw doelen helemaal alleen te bereiken. Maar wees gerust, er is geen schaamte in het zoeken van hulp van anderen. Het is belangrijk om de juiste “WIE’s” te vinden die jou kunnen helpen bij het bereiken van jouw Big Five for Life. Dat kunnen collega’s, vrienden, familie of zelfs een professionele coach zijn. Probeer het woord “hoe” te vermijden, want voor je het weet, word je besmet met de gekke “hoe-ziekte” en kom je niet verder. In plaats daarvan, blijf open-minded en laat anderen je helpen om jouw doelen te bereiken op manieren die je misschien nooit had verwacht.”

Door deze vijf tips toe te passen, zul je merken dat het gemakkelijker is om je Big Five for Life te leven. Het belangrijkste is om te onthouden dat dit jouw doelen zijn, en dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor het nemen van actie om ze te bereiken.

Vind richting en vervulling met de hulp van een Big Five for Life coach

Het ontdekken van jouw Big Five for Life kan een geweldige reis zijn, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Er zijn gecertificeerde coaches die jou kunnen begeleiden bij het ontdekken en bereiken van jouw doelen. Zij bieden 100% garantie en hebben de kennis en ervaring om jou te helpen jouw Big Five for Life te vinden. Dus als je het gevoel hebt dat je vastzit in het leven, niet zeker weet welke kant je op wilt of gewoon een duwtje in de goede richting nodig hebt, overweeg dan om een Big Five for Life coach te raadplegen. Het kan een investering zijn in persoonlijke ontwikkeling in jezelf en in je toekomst, maar het kan ook het begin zijn van een reis die je leven compleet verandert.

Het kan een gevoel van voldoening en geluk geven dat niet te evenaren is, omdat je jouw leven leidt volgens jouw eigen waarden en prioriteiten. Je gaat voor succes: jouw succes op je eigen wijze.

Elke dag ben ik dankbaar dat ik gecertificeerd Big Five for Life coach ben en plan vrijblijvend een gesprek in mijn agenda in om eens te sparren. Plan hier jouw sessie in.

Volg Esther

Contact

Pepersgoed 4
3882 PK Putten
T: 06-43005177
E: contact@businessgoedgeregeld.nl
W: www.businessgoedgeregeld.nl
KvK: 69716250
BTW: NL002140197B75