Blog Business Goed Geregeld

Waarom als kameleon door het leven gaan niet altijd de beste keuze is

door | mrt 9, 2023

Laten we het eens hebben over het belang van jezelf zijn en blijven. Het lijkt erop dat we in een tijd leven waarin alles steeds groter, duurder en indrukwekkender moet zijn. Het is belangrijk om niet mee te worden gesleept door deze trends en te ontdekken wie je werkelijk bent.

Of het misschien is het wel veel leuker om als een kameleon door het leven te gaan en jezelf constant aan te passen aan de nieuwste trends en hypes.

Toch is het misschien wel verstandiger om op zoek te gaan naar wie je écht bent en wat je écht wilt, want alleen dan kun je een vervuld leven leiden en de wereld om je heen inspireren. En ervaar meer rust en plezier in je leven.

De ontdekkingsreis naar jezelf is een continu proces. Het vereist moed om jezelf open te stellen en te ontdekken wat je werkelijk wilt in het leven. Je zult merken dat je het mooist en uniekst bent als je jezelf durft te zijn en volgt wat jouw hart je ingeeft.

Vaak zijn we geneigd om ons te laten beïnvloeden door anderen en de verwachtingen van de maatschappij. We willen graag voldoen aan de normen en waarden die ons zijn opgelegd, omdat we denken dat we dan geaccepteerd en gewaardeerd worden. Maar, het is juist belangrijk om jezelf te blijven en je eigen weg te vinden. Dat betekent niet dat je je moet afsluiten voor de wereld om je heen, maar wel dat je bewust keuzes maakt die bij jou passen en jouw unieke bijdrage leveren aan de wereld.

Dit is waar de coachmethode “Big Five for Life” van pas komt

Het ontdekken van jouw Big Five for Life is een reis die begint bij het ontdekken van jezelf. Het is belangrijk om je bewust te worden van jouw talenten, dromen, waarden en interesses. Door stil te staan bij deze aspecten van jezelf, kun je ontdekken wat jou motiveert en wat jouw doelen zijn in het leven.
Deze methode gaat ervan uit dat iedereen vijf belangrijke doelen heeft in het leven die niet alleen voor jou van betekenis zijn, maar ook voor de mensen om je heen. Door deze doelen te ontdekken en ernaar te streven, kun je een vervuld leven leiden en jezelf vinden. Het belangrijkste is dat je nu leeft en nu kunt doen waarvoor je hier op aarde bent. Je wilt immers niet aan het einde van je leven beseffen dat je niet hebt gedaan waarvoor je hier was.
Dus, wees jezelf en ga op zoek naar wat jouw Big Five for Life zijn. Je zult versteld staan van wat je kunt bereiken en hoeveel impact je kunt hebben op anderen. Laat je niet leiden door de verwachtingen van anderen of de maatschappij. Ontdek wat jij wilt en wat jou gelukkig maakt. Want het leven is te kort om te leven volgens de verwachtingen van anderen.

Leef jouw eigen unieke leven

En ja, het kan best zijn dat je tijdens jouw ontdekkingsreis niet helemaal uit je Big Five for Life of reden van bestaan komt. Neem dan contact op met een Big Five for Life coach en volg het Persoonlijk Groei Programma met 100% garantie. Of vraag hier een gratis cadeau aan.
Nog even over de kameleon. Als jij jezelf kunt aanpassen aan nieuwe situaties en uitdagingen, net zoals een kameleon zijn kleuren aanpast aan zijn omgeving, kan dit een geweldig talent zijn om te koesteren. Maar wees wel trouw aan jezelf en jouw unieke eigenschappen, inclusief die kameleon-achtige vaardigheden. Want uiteindelijk is het ontdekken van jouw Big Five for Life het vinden van de doelen die echt belangrijk voor je zijn en jouw leven vervullen. Dus wees niet bang om jouw unieke eigenschappen te omarmen en erop te vertrouwen om je te leiden naar het leven wat jij wilt en ga doen, zien en ervaren wat voor jou belangrijk is.

Veel succes op jouw ontdekkingsreis

Ben je tot hier gekomen dan bied ik je iets moois aan: een gratis sessie van 30 minuten om jouw ontdekkingsreis te starten. Plan hier jouw sessie in.

Volg Esther

Contact

Pepersgoed 4
3882 PK Putten
T: 06-43005177
E: contact@businessgoedgeregeld.nl
W: www.businessgoedgeregeld.nl
KvK: 69716250
BTW: NL002140197B75