Blog Business Goed Geregeld

Van huismus tot avonturier: Hoe je bang zijn voor nieuwe dingen overwint.

door | mrt 9, 2023

Te bang om nieuwe dingen te doen?

Het is normaal om je soms angstig te voelen wanneer je nieuwe dingen wilt proberen. De onzekerheid over hoe het zal gaan en het idee dat je uit je comfortzone stapt, kan behoorlijk beangstigend zijn. Maar het vermijden van nieuwe ervaringen kan leiden tot stagnatie en het missen van waardevolle kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Maar, als je wilt voorkomen dat je een saaie huismus wordt, dan hebben we wat tips voor je.
De 5 volgende tips gaan je helpen

1. Ontdek wat je angst veroorzaakt

Oké, dus je bent bang voor het proberen van nieuwe dingen. Maar, waarom eigenlijk? Ben je bang om te falen? Of ben je bang dat mensen je zullen uitlachen? Door je angst te identificeren, kun je beter begrijpen waarom je zo bang bent. En hey, misschien realiseer je je wel dat je gewoon bang bent voor het onbekende – wat volkomen begrijpelijk is. Het mag er zijn en maak het niet te groot.

2. Verdeel de uitdaging in kleine stappen

Heb je ooit geprobeerd om een gigantische hamburger in één keer op te eten? Precies, dat werkt niet. Hetzelfde geldt voor het proberen van nieuwe dingen. Door de uitdaging op te delen in kleinere stappen, maak je het minder eng. Begin met het onderzoeken van de nieuwe ervaring, zonder dat je meteen actie onderneemt. En voor je het weet, ben je er klaar voor om het helemaal aan te pakken.

3. Visualieer een positief resultaat

Je hebt vast wel eens gehoord van de kracht van visualisatie, toch? Dus, visualiseer dat je de uitdaging aangaat en er fantastisch in slaagt. Denk aan alle lof en erkenning die je zult krijgen. Denk eraan hoe geweldig je je zult voelen als je het hebt geprobeerd. Zorg dat je vol vertrouwen bent en je zult merken dat je de uitdaging veel makkelijker aankunt.

4. Vraag hulp van anderen

Je hoeft niet alleen te zijn in je angst. Vraag hulp aan collega’s, mede ondernemers, vrienden, familie of een mentor die je vertrouwt. Ze kunnen je aanmoedigen en steunen terwijl je de uitdaging aangaat. En hey, als je valt, zullen ze er ook zijn om je op te vangen. Het is altijd fijn om een beetje support te hebben! Zoek je “WIE”s dat zijn anderen die je kunnen helpen.

5. Neem kleine risico’s

 Je hoeft niet meteen in het diepe te springen, wees niet zo gek! Begin met kleine risico’s nemen en bouw het langzaam op. Je zult merken dat het nemen van kleine risico’s je zelfvertrouwen opbouwt en je helpt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Afsluiter met een knipoog

Dus, als je bang bent voor het proberen van nieuwe dingen, geen paniek! Je bent niet alleen. Maar laten we eerlijk zijn, wie wil er nou een saaie huismus zijn? Dus, waarom niet een beetje lef tonen en die nieuwe ervaring aangaan? Ja, het kan eng zijn, maar als je de tips die we hebben gegeven volgt, dan kun je die angst overwinnen. En wie weet, misschien ontdek je wel dat je een verborgen talent hebt voor iets nieuws! Dus, neem een diepe adem en spring in het diepe – of nou ja, misschien begin je eerst met een klein stapje. Maar hey, elke stap telt!

Ben je tot hier gekomen dan bied ik je iets spannends aan: een gratis Positieve Aanjager sessie van 30 minuten om de eerste keer in het diepe te springen. Plan hier jouw sessie in.

Volg Esther

Contact

Pepersgoed 4
3882 PK Putten
T: 06-43005177
E: contact@businessgoedgeregeld.nl
W: www.businessgoedgeregeld.nl
KvK: 69716250
BTW: NL002140197B75