Blog Business Goed Geregeld

Verbinden = Hoe voorkom je dat het in de soep loopt bij jou als ondernemer?

door | feb 23, 2022

Alles loopt in de soep.
(Alles gaat verkeerd)

De soep wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend.
(Alles lijkt erger dan het is)

Het is niet veel soeps.
(Het is niet veel bijzonders)

Alle drie spreekwoorden kom je wel eens tegen als ondernemer, maar eigenlijk wil je het natuurlijk niet in deze betekenis.

Ik geniet ook liever van een heerlijke kom verse soep!

 

Ik ben opgegroeid met soep. Elk weekend stond er een pan soep te pruttelen op het gas. En als we bij mijn opa en oma gingen eten begonnen we altijd met heerlijke soep. Mooie herinneringen van vroeger die ik nooit vergeet.

Deze gewoonte heb ik overgenomen en bijna elk weekend staat hier de soep te pruttelen. Soms een combinatie van verse ingrediënten en een pakje, maar vaak allemaal verse ingrediënten. Dankzij de volkstuin van mijn ouders gebruik ik in de zomer verse groenten uit hun tuin.

Maar wat is nu het geheim van lekkere soep?

Verse spullen, de tijd nemen en de soep delen. Mij lukt het niet om een kleine pan soep te koken, dus vaak gaat mijn soep de buurt door en genieten anderen ook van mijn soep. Soep zorgt voor verbinding.

Waarom schrijf ik over soep, vragen jullie je nu natuurlijk af

In deze drukke tijd, waarin we 24/7 worden geleefd gaan we maar door. Als ondernemer heb je altijd nog taken te doen. Je to do lijst is nooit klaar. De druk is hoog en je wilt nog zoveel bereiken maar je komt tijd te kort. Neem regelmatig de tijd om te ontspannen en leer om los te laten. Je hoeft niet alles alleen te doen en samen bereik je meer.

Als ondernemer na jaren loondienst mis je collega’s. De collega om je te ondersteunen, de collega om mee te denken over een casus, de collega voor het praatje bij de koffieautomaat en de collega om je een positieve schop onder je kont te geven. De collega om samen een kopje soep te eten tijdens de lunch.

Verbinden met andere ondernemers is belangrijk en er zijn ruim voldoende mogelijkheden om andere ondernemers te vinden die bij jou passen en waardevolle collega’s zijn.

Business Goed Geregeld is het platform voor 40+ ondernemende vrouwen

Het gevoel van “alles loopt in de soep” heeft elke ondernemer weleens en ons motto is.

Wij zien en horen jou!
Wij weten dat samen leuker is.
Wij gaan voor meer dan Goed Geregeld

Check onze agenda en sluit eens aan bij de online Koffiepraat. 

 

Volg Esther

Contact

Pepersgoed 4
3882 PK Putten
T: 06-43005177
E: contact@businessgoedgeregeld.nl
W: www.businessgoedgeregeld.nl
KvK: 69716250
BTW: NL002140197B75